Nieuws

Galilei Inspiratiefestival groot succes!

Op dinsdag 13 februari vond het eerste Galilei Inspiratiefestival plaats op het Maerlant in Brielle. Ruim 430 aanwezige collega's van Onderwijsgroep Galilei, van het bestuurskantoor, De Ring van Putten, Helinium, MY college, Praktijk College & ISK Nissewaard en het Maerlant kwamen samen. Het thema van deze dag was: delen, inspireren en verbinden.

Peter Heerschop was de keynote-spreker bij de start van dit evenement; hij inspireerde met zijn verhalen uit en over het onderwijs en hield af en toe zijn publiek ook een spiegel voor. Daarna konden collega's kiezen uit ruim 60 workshops waarin uiteenlopende onderwerpen centraal stonden; van taalbeleid tot een muzikale workshop, van plasma snijden tot AI in de klas en van ISK (Internationale Schakel Klas) tot hapjes maken voor bij de afsluiting. Deze workshops werden nagenoeg allemaal verzorgd door medewerkers van de scholen zelf; leren van en met elkaar.

Het werd een fantastische middag waarop het thema volledig tot uiting kwam tijdens workshops, maar ook in de gesprekken tussen de workshops in en bij de afsluiting. Docenten en onderwijs ondersteunend personeel hebben al afspraken gemaakt voor verdere samenwerking, uitwisseling en ontwikkeling.

Bestuurder Juliette Bouw geeft aan dat zij hoopt dat hiermee een duurzame traditie is gestart binnen de onderwijsgroep.

Overigens is 13 februari niet zomaar gekozen, want later die week, 15 februari, is de geboortedag van de naamgever van Onderwijsgroep Galilei: Galileo Galilei.

Media
  • Foto hal Inspiratiefestival 13022024