Nieuws

Afscheid bestuurder Paul Slier 31 augustus 2023

Op 31 augustus jl. heeft Paul Slier afscheid genomen als bestuurder van Onderwijsgroep Galilei vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Tijdens de druk bezochte afscheidsreceptie in het Atrium van Maerlant was er een officieel moment: de overdracht van het bestuurlijke stokje (in dit geval sleutel, gemaakt door leerlingen van het Praktijk College) van Paul naar nieuwe bestuurder Juliette Bouw door Linda Snippe, voorzitter Raad van Toezicht (foto).

Paul Slier is bestuurder van Onderwijsgroep Galilei geweest in de periode van 2016-2023 en kijkt, zoals hij het zelf formuleert, terug op een zeer mooie periode waarin heel veel bereikt is. Er is hard gewerkt aan het vernieuwen en het verbeteren van het onderwijs en alle scholen van Onderwijsgroep Galilei (Maerlant in Brielle, Helinium in Hellevoetsluis, Praktijk College in Brielle/Spijkenisse en MY college en De Ring van Putten in Spijkenisse) zijn door de Inspectie als voldoende beoordeeld. Hij is van mening dat de uitdagingen die er nu liggen het beste opgepakt kunnen worden en de grootste kans van slagen hebben als onderwijs, bedrijfsleven en overheden gezamenlijk zaken oppakken. Met een open vizier, gericht op het belang van alle leerlingen op Voorne-Putten. Paul dankte in zijn toespraak alle collega’s voor hun inzet en de fijne samenwerking en sprak zijn trots uit over de leerlingen die zich voor hele andere uitdagingen in deze maatschappij geplaatst zien. Daarnaast wenste hij Juliette veel succes toe.
Het afscheid werd afgesloten met een 4-gangen diner, gemaakt door leerlingen van Maerlant onder begeleiding van twee docenten, in restaurant Stadhouder (Maerlant).